2018. október 7., vasárnap

Újra a porondon!

Újra kódhét, és újra lelkesek vagyunk!

Már nyáron összeállt a csapat, lelkes tanárokból, akikkel akkor kezdődött el az érdemi munka, amikor megjelent a Meet and Code pályázata. 4 rendezvénnyel pályáztunk, melyek tulajdonképpen egy kivételével 2 hetes projektek. Három rendezvényünk el is nyerte a Mesterségek Iskolája Alapítványon keresztül a támogatást. Lehetővé vált, hogy eszközöket vásároljunk, szakértőket hívjunk. Reméljük, hogy tanítványaink is legalább annyira lelkesek lesznek, mint mi!
Szeptember elején megalakult a Digitális munkaközösség a suliban. Tagjai egyöntetűen felkarolták az eseményt. Van közöttünk ének tanár, magyar szakos, matematika tanár, informatika tanár, tanító.
Igyekszünk tanártársainkat is lelkesíteni, hogy diákjaink közül minél többet sikerüljön bevonni az idei programokba.

23 eseményt regisztráltunk, ezek közül lesz, amelyik csak 1-1 órán valósul meg, lesz, amelyik 3 hétig tart, de olyan is van, amelyik 1 éjszakán át. Ezen az éjszakán azonban 5 szakértő pedagógus is a vendégünk lesz. Ők és saját innovatív pedagógusaink gondoskodnak arról, hogy a gyerekek élménydús programokon ismerkedjenek a kódolás rejtelmeivel.

A Code Week térképén:


2 külső programon is részt veszünk. Az 5.b osztály az Abacusan stúdió rendezvényére látogat majd, robotokkal és a Minecraft-tal ismerkedni, a 8.-osokhoz és a 11.-esekhez pedig házhoz jön a Programozd a jövőd! program.

Ebben a blogban tudósítunk az Újpesti Csokonai Gimnáziumban történtekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Code Week 2023. az Újpesti Csokonaiban

Az idei Code Week is úgy kezdődött, ahogy az előző, részt vettünk a II. Magyarországi Code Week Konferencián. Október 7-én kiváló helyszín...