2017. október 29., vasárnap

Ki lakik a szomszédban?

Miután a Meet and Code támogatásával iskolánk is szert tett robotokra, elhatároztuk, hogy körbejárjuk a környező iskolákat, mert hallottuk, hogy háromban is működik robotszakkör.




A Homoktövis Általános Iskolában, a Megyeri Úti Általános Iskolában és a Babits Mihály Gimnáziumban is van 1-1 FLL versenypálya, remek Lego EV3 robotokkal. 
Elmentünk tanulni hozzájuk, de a saját tudásunkat is bemutattuk.
Visszük a katicát

A Homoktövis Iskolában megtudtuk, hogy az FLL verseny nem csak abból áll, hogy egy pályán a robotnak végig kell menni, hanem ezeknek a megmérettetéseknek mindig van egy tematikája is. A következő verseny témája a víz. Ehhez kapcsolódnak a terepasztalon megvalósítandó feladatok is.
Így azután ebben az iskolában megmutatták nekünk a tankertet is, ahol óriási hordókban gyűjtik a kert művelői, tanulók, szülők, tanárok az esővizet, kapcsolódva ezzel is az FLL tematikájához.



Itt BlueBot-unk megismerkedett a pályával, programozója és a robot is remekül megállta a helyét.


A Megyeri Úti Iskolában több osztály és a robotszakkörösök is összegyűltek fogadásunkra.
Mi ámultunk, amikor EV3 robotjuk érzékelőjével az egyes színeket megkülönböztetve hajtott végre utasításokat, ők ámultak, amikor megmutattuk a "katicát", és érdeklődéssel vezérelték az iPad segítségével Walle-t, a LegoWeDo robotot.



Az összejövetelről írtunk is.


A Babits Mihály Gimnázium robot szakköréhez is ellátogattunk.

A teljes képanyag ebben és ebben az albumban érhető el.

Reméljük, hosszútávú barátságokat kötöttünk a robotok irányítása segítségével!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Code Week 2023. az Újpesti Csokonaiban

Az idei Code Week is úgy kezdődött, ahogy az előző, részt vettünk a II. Magyarországi Code Week Konferencián. Október 7-én kiváló helyszín...